יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

מה מתבשל?

איזה כיף, החורף פה, הפוכים כבר מזמן בחוץ, החימום עובד והסירים אצלי יוצאים החוצה ומתחילים לעבוד שעות נוספות.
אז יש המון המון מתכונים טובים וטעימים לתבשילים ארוכים, חמים,מנחמים. כאלו יחזיקו מעמד וייתנו את הכבוד הראוי לסיר החתיך שלי, היום בחרתי אחד שיתאים לשבת כזו גשומה וסוערת, שימלא את הבית ניחוח משכר ומפתה ושיפיל אתכם בסופו של דבר לשנת צהריים של שבת מענגת ונעימה.

קדרת בשר בקר עם פירות יבשים:


קילו בשר צלי כתף מספר 5 טרי חתוך לקוביות
 5
תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
3
בצלים חצויים ופרוסים
חצי כוס משמשים מיובשים חצויים
חצי כוס צימוקים כהים
2
שיני שום פרוסות
3
כפות סילאן
כף גדושה פפריקה
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

אופן ההכנה:

  1. בסיר כבד שיתאים גם לתנור לסגור את הבשר- בבקשה טגנו בכמה פעמים כי אם תטגנו בפעם אחת החום של הסיר ירד ויצא לכם בשר מאודה ולא בשר שחמחם ומגרה. להוציא החוצה לקערה.
  2. באותו הסיר- בלי לשטוף, לטגן בצל, שום, להוסיף סילאן.
  3. להכניס חזרה את הבשר עם הנוזלים שהצטברו בקערה, יש בהם המון טעם, ולהוסיף את התבלינים, לטגן מעט את התבלינים ביחד עם הכל כדי שישחררו את הטעמים והארומות.
  4. לכסות את הבשר במים חמים, לבשל כשעתיים, עיקבו אחרי הנוזלים ובמידת הצורך הוסיפו קצת, בידקו טעמים ותקנו מה שצריך.
  5. אחרי שעתיים אפשר להוסיף את תפ"א והפירות היבשים, ניתן להמשיך ולבשל על האש עד שתפ"א מתרככים. אני מעדיפה להכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות לעוד כשעה, הכל מקבל טעמים של הכל והבשר יוצא רך במיוחד.
  6. אופציה נוספת לשבת- לבשל את הבשר רק כשעה ולהוסיף את תפ"א והפירות היבשים, ולהכניס לתנור לחום נמוך עד ליום שבת בצהריים.
זהו רבותי, סיר אורז ליד ישלים לכם את המנה.

שבת שלום חמה,גשומה וטעימה לכולם.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה